gezinshulp, gezinscoaching, gezinsbegeleiding

Gezinsbegeleiding

Met het hele gezin op een positieve manier aan de slag? Dat kan. En het is extra leuk om met z’n allen aan bepaalde doelen te werken. Jullie worden samen sterker.
Zijn er in je gezin gedragspatronen ontstaan zonder dat je het door hebt, omdat je nu eenmaal in het systeem zit en niet van buitenaf kunt kijken. Laat mij eens meekijken!

Een gezin is niet altijd makkelijk en iedere ouder twijfelt wel eens aan zichzelf of heef vragen rondom het gezin, relatie en opvoeding. Geen ouder wil dingen verkeerd doen. Iedereen heeft de beste bedoelingen. Toch kunnen deze bedoelingen soms niet uitpakken zoals we hadden bedacht. Misschien heb je als ouder vragen over de opvoeding. Opvoedvragen kunnen bestaan uit: is het normaal dat mijn kind dit doet? Hoe reageer ik op mijn kind als hij weer zo boos wordt? Hoe ga ik om met het verdriet van mijn kind?

Het kan ook zijn dat je als gezin in een negatieve spiraal terecht bent gekomen waar je samen niet meer uit komt. Zijn er in je gezin gedragspatronen ontstaan zonder dat je het door hebt, omdat je nu eenmaal in het systeem zit en niet van buitenaf kunt kijken. Laat mij eens meekijken!

Als gezinscoach luister ik, beantwoord ik vragen en geef ik informatie en begeleiding bij wat jij als ouder belangrijk vindt. Je kunt als ouder zelf bepalen of de gesprekken individueel plaatsvinden, als ouders samen of met het hele gezin. We kijken samen wat goed gaat in jullie dagelijks leven, want soms zien we de positieve dingen niet meer. Het is leuk om daar met het hele gezin weer eens bij stil te staan. Daarna kijken we naar hetgeen wat jullie zouden willen veranderen in jullie dagelijks leven en daar maken we met elkaar een plan voor. Met dat plan gaan we samen aan de slag. Hands-on, praktisch en direct toepassen. Voorbeelden van thema’s waar je met mij als gezinscoach aan kan werken zijn:

  • Een gezonde balans tussen gezin, werk, relatie en jezelf
  • Een fijn ouderteam zijn met je (ex)partner
  • Meer begrip naar elkaar
  • Een fijne onderlinge communicatie
  • Hoe gaan we in het gezin of als ouders om met ziekte, verlies of scheiding.

 

Denk je toch dat je kind zelf begeleiding nodig heeft of allebei, kijk dan hier of neem contact met mij op.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Binnen 24 uur krijg je reactie.
Powered by